返回列表 回復 發帖

13910

Islamabad, jun 1 (IBNS): Pakistan s fremste spion byrå Inter-Services Intelligence (ISI) onsdag benektet anklagene om tortur og drap en kjent journalist, i et sjeldent media uttalelse som syntes å overbevise noen.
Syed Saleem Shahzad,nike free sko, som var på vei til Pakistan byrå i Hong Kong-baserte Asia Times Online og hadde nylig skrevet en artikkel om mulige koblinger av den pakistanske marinen og al-Qaida, ble funnet død med tortur karakterer i kroppen hans på tirsdag etter at han ble meldt savnet på søndag kveld.
Shahzad hadde nærmet en Human Rights kontor nylig rapportere at han mottok drapstrusler fra ISI og hvis noe skulle skje med ham, ville det være klokest å anta at det var deres gjør.
Avvisning, spionen service, best kjent internasjonalt for angivelig å finansiere islamistiske militante mot India og Afghanistan, sa anklagene var beklagelig. Det er beklagelig at enkelte deler av media har tatt på seg å bruke hendelsen for målretting og maligning ISI, en ISI offisielt ble sitert av det statlige Associated Press of Pakistan.
Det var utbredt fordømmelse av hendelsen på tirsdag med de fleste rapporter tyder på en ISI kobling til drapet. Enhver journalist her som ikke tror at det er våre etterretningsorganisasjoner? Twitret en BBC-korrespondent i Pakistan.
Ifølge medieoppslag, var Shahzad, som jobbet med web-baserte nyheter organisasjon for nesten ti år, på vei til et TV-show i Islamabad da han ble kidnappet og senere drept, tilsynelatende av ISI.
Geo News sa at hans kropp ble funnet av Punjab politiet fra hodet Rasool-området i Mandi-Bahauddin på tirsdag etter at han forble savnet i 40 hours.His bilen ble funnet fra Sarai Alamgir, ca 35 km vekk fra kroppen hans som hadde flere skader merkene .
Pakistan statsminister Syed Yusuf Raza Gilani og president Asif Ali Zardari har sørget over død og bestilte en sonde umiddelbart.? Pakistan innenriksminister Rehman Malik onsdag kunngjorde at journalister i Pakistan har fått lov til å bære små skytevåpen for selvforsvar i våkner av Shahzad drapet, som han sa kunne være en sak av personlig fiendskap.
Ifølge Asia Times Online, Shahzad, 40,nike free sko, hadde ved flere anledninger blitt advart av tjenestemenn i Pakistan militære spion byrå Inter-Services Intelligence (ISI) over artikler de anses å være skadelig for Pakistan Koreas nasjonale interesser eller bilde.?
Sorg hans død, skrev Tony Allison, redaktør av Asia Times Online,: Vi vil bringe den ytterste press på myndighetene over denne saken. Vi i Asia Times Online uttrykke vår dypeste sympati for Saleem s familie. ?
Journalisten etterlot seg kone, to sønner i alderen 14 og syv og en 12 år gammel datter.
London / New Delhi, 19. oktober (IBNS) The Guardian har hevdet at Inter Services Intelligence (ISI), Pakistan s spion vingen, var involvert i forberedelsene til 26/11 Mumbai angrepene, ifølge klassifiserte indiske offentlige dokumenter innhentet av den britiske avisen .
Avisen sa at en 109-siders rapport i avhør av hovedmistenkt David Headley, den pakistansk-amerikansk terrorist arrestert i fjor og internert i USA,nike free run 3, gjort krav på ISI støtte for angrepene.
? Under avhør, Headley beskrevet dusinvis av møter mellom offiserer av ISI, og militante fra Lashkar-e-Taiba (LeT) gruppen som er ansvarlig for terrorangrepene i Mumbai, heter det i rapporten.? Headley hevdet at en viktig motivasjon for ISI i å hjelpe angrepene var å styrke militante organisasjoner med sterke bånd til den pakistanske staten og sikkerhet etablering som ble marginalisert av mer ekstrem radikal gruppe.
The Guardian hevder den har oppnådd klassifisert indiske offentlige dokumenter på mer enn 34 timer med avhør av Headley fra indiske etterforskere, Central Bureau of Investigation (CBI).
Rapportene hevdet Headley, som foretok overvåking av målene i Mumbai for operasjonen, fortalte indiske etterforskere at minst to av hans oppdrag ble delvis betalt av ISI og at han jevnlig rapportert til spion byrå.
The Guardian ga ikke utdrag av nøyaktig hva Headley fortalt den indiske etterforskere.? En åpenbaring var på hvorfor Let besluttet å gjennomføre terrorangrepene i Mumbai. The aggresjon og engasjement til jihad vist av flere utbrytergrupper i Afghanistan påvirket mange engasjerte jagerfly å forlate utleid. Jeg forstår dette tvunget Let å vurdere et spektakulært terroranslag i India. ISI hadde ingen tvetydighet i å forstå nødvendigheten av å slå India.?
Målet var å kontrollere en ytterligere splittelse i Kashmir-baserte antrekk, og gir dem en følelse av prestasjon og skiftende teater av vold fra Pakistan til India, Headley fortalt etterforskerne.
USA innrømmet at Headley s koner hadde flere samtaler med sine tjenestemenn i 2007 og 2008 om hans terror-tilkoblinger.
Related articles:
返回列表